TESTOVI, RECENZIJE I OPISI AUTO-DIJAGNOSTIČKE OPREME

Auto dijagnostika talijanskih vozila

Fiat alfa lancia auto dijagnostika

U ovoj blog objavi pozabaviti ćemo se sustavima za auto-dijagnostiku talijanskih vozila Fiat, Alfa Romeo i Lancia. Bilo da se auto dijagnostikom bavite profesionalno ili Vam treba jednostavan i jeftin autodijagnostički sustav za održavanje svojeg automobila ovdje će te pronaći nešto za sebe.

Odakle krenuti?

U svijetu auto-dijagnostike za talijanska vozila postoji samo jedan logičan izbor a to je MULTIECUSCAN. Multiecuscan je sistem za autodijagnostiku proizveden u EU, Bugarska od strane firme FESSoft za koju smo zastupnici na području Hrvatske.

Ovaj sustav za dijagnostiku prodaje se u više varijanti, od profesionalne pune verzije MULTIECUSCAN MULTIPLEXED za servise do puno jeftinijih amaterskih varijanti namjenjenih vlasnicima koji žele sami održavati svoje vozilo.

Multiecuscan - autodijagnostika za Fiat, Alfa Romeo i Lancia

Što sve trebam za dijagnostiku talijanskih vozila?

MULTIECUSCAN sustav sastoji se od tri komponente:

RAČUNALO

Multiecuscan sustav zasnovan je na PC računalu na koje se instalira MULTIECUSCAN program. To može biti bilo koje računalo sa instaliranim WINDOWS 7 ili novijim operativnim sustavom. Zbog praktičnosti rada preporučuje se da to bude prijenosno računalo tj. laptop.

Računalo sa CD/DVD ROM-om
SOFTVER

Multiecuscan softver za autodijagnostiku talijanskih vozila dostupan je u besplatnoj FREE verziji ili punoj REGISTERED verziji. FREE verzija dostupna je besplatno za download no ima ograničenja. Pomoću nje moguće je raditi dijagnostiku samo na nekim modelima vozila. U REGISTERED verziji koja nije besplatna otvorene su sve mogućnosti i dostupna sva vozila.

Multiecuscan program
KABELI ZA SPAJANJE

Da bi spojili vozilo sa računalom na koje ste instalirali MULTIECUSCAN softver potreban vam je interfejs kabel, tj sučelje za autodijagnostiku. Multiecuscan sustav radi sa tri tipa autodijagnostičkih sučelja:

 • MULTIECUSCAN MULTIPLEXED
  Profesionalno sučelje za MULTIECUSCAN proizvedeno od strane firme koja razvija ovaj sustav. Ukoliko MULTIECUSCAN koristite profesionalno i želite pune mogućnosti bez ikakvih ograničenja i komplikacija ovo je jedini pravi izbor. U cijenu MULTIECUSCAN MULTIPLEXED sučelja uračunata i puna verzija MULTIECUSCAN softvera.
CANtieCAR interfejs
 • ELM327 MULTIECUSCAN
  Jeftinija verzija autodijagnostičkog sučelja kompatibilnog sa MULTIECUSCAN softverom. Može se koristiti za većinu FIAT, ALFA ROMEO i LANCIA vozila osim kod nekih starijih modela. Prednost mu je što se može koristiti i sa nekim drugim programima za FORD i MAZDA vozila.
 • KKL MULTIECUSCAN
  Interfejs kabel kompatibilan sa MULTIECUSCAN programom koji se koristi za starije modele FIAT, ALFA i LANCIA vozila. Ima na sebi prekidač kojim biramo dijagnostiku motora, ABS-a, Airbaga i sl. Nedostatak mu je što ne radi sa novijim modelima vozila, a prednost ta što se može koristiti i sa VAG-COM programom za dijagnostiku starijih VW, SKODA, SEAT i AUDI vozila
 • DODATNI ADAPTERI
  Uz jedan od tri gore navedena interfejs kabela možda će Vam biti potreban i neki dodatni adapter. Prvenstveno se to odnosi na stare modele talijanskih vozila koji imaju male 3pinske konektore umjesto danas standardnih OBD konektora. Također uz ELM327 interfejs možda će Vam biti potreban i neki od adaptera za dijagnostiku dodatne opreme u automobilu koje Multiecuscan označava sa A1 do A6.
adapteri za multiecuscan

Kako da odaberem baš ono što meni treba?

Na sljedećem linku pronaći će te listu svih podržanih modela taijanskih vozila te uz svako vozilo upisano koji točno model interfejs kabela trebate i trebate li neki od dodatnih adaptera.

Uočiti će te da su neka vozila označena crvenom bojom, a neka crnom. Ukoliko je Vaš model crni, možete ga raditi sa FREE verzijom MULTIECUSCAN programa. Ukoliko je crven treba vam puna REGISTERED verzija.

Pošalji upit za svoje vozilo

Ili još jednostavnije … upišite svoju email adresu i model vozila na kojem želite raditi auto dijagnostiku. Mi ćemo provjeriti što Vam je sve od opreme potrebno za rad i pronaći najjeftiniju varijantu za Vas te Vam u roku 24 sata poslati neobaveznu ponudu putem emaila.

Prilikom unosa podataka o vozilu navedite što više podataka jer će nam to pomoći da točno procjenimo što Vam je od opreme potrebno. Primjer dobrog unosa je: FIAT PANDA 1.3 Multijet 16V 2012 godina.

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)