KAKO KORISTITI AUTODIJAGNOSTIKU

Kako uključiti “NEEDLE SWEEP” na VAG vozilima

Kako uključiti NEEDLE SWEEP funkciju na VAG automobilima

Needle Sweep ili test kazaljki je simpatična funkcija gdje kod uključivanja kontakta na automobilu sve kazaljke na instrument ploči naprave otklon do maksimuma te se ponovo vrate na nulu. Ova funkcija nije nešto pretjerano korisna no daje neki sportski štih automobilu pa vlasnici često postavljaju pitanje kako ju uključiti.

punjenje kazaljki

Kako se aktivira NEEDLE SWEEP funkcija

Ova funkcija dostupna je na većini novijih VW, AUDI, SKODA i SEAT automobila kao što su VW Golf Mk6, Mk7, Jetta, Touran, Passat, Tiguan, Touareg, Sharan, Polo, Scirocco, Skoda Octavia, Fabia, Superb, Seat Leon, Audi A3, A4, A6 itd. Aktivacija se vrši tako da se programom za autodijagnostiku uđe u postavke instrument table te promjene određeni parametri.

Za ovo će Vam biti potreban neki sustav za auto dijagnostiku VAG vozila. Tu je izbor na Vama jer na tržištu postoji više različitih dijagnostičkih rješenja koja mogu ovo odraditi. Prvi je ODIS koji se koristi u ovlaštenim servisima kao tvornička VAG autodijagnostika. Zatim su tu razna aftermarket rješenja kao CARLY i OBDELEVEN.

Pošto su navedeni sustavi dosta skupi i komplicirani, a neki traže i dodatne nadoplate za aktivaciju ovakvih funkcija kod nas se najčešće koristi VCDS u originalnoj ili clone verziji. Obje bez problema određuju ovu i mnoge druge funkcije.

VCDS dijagnostika sastoji se od računala/laptopa sa instaliranim VCDS programom i interfejs kabela pomoću kojega spajate automobil sa računalom. U našoj WEB trgovini pronaći će te kvalitetne i pomno testirane zamjenske / clone kabele kompatibilne sa VCDS programom.

U daljnjem tekstu objasniti ćemo kako da koristeći VCDS autodijagnostiku uključite NEEDLE SWEEP funkciju na Vašem VAG vozilu.

Aktivacija pomoću VCDS-a

Pokrenite VCDS program i spojite kabel na vozilo te uključite kontakt. Na početnom ekranu odaberite SELECT.

VCDS needle sweep select

Na sljedećem ekranu odaberite 17 – INSTRUMENTS da bi se spojili na instrument ploču vozila

VCDS

Sačekajte da se VCDS spoji sa elektronikom instrument ploče te odaberite ADAPTATION – 10

test kazaljki sa VCDS-om

Pod CHANNEL pronađite i odaberite indicator-celebration (na nekim modelima staging ) pa pod NEW VALUE odaberite ACTIVE te kliknite DO IT!

staging vcds

Za kraj potvrdite promjenu i izađite iz VCDS programa.

kazaljke do kraja

Reprogramiranje NEEDLE SWEEP funkcije je izvršeno. Isključite i ponovno uključite kontakt na vozilu da bi vidjeli rezultat.

Zanima Vas više?

VCDS je moćan alat za autodijagnostiku i reprogramiranje VW, AUDI, SKODA i SEAT vozila. Pomoću njega možete odraditi praktički sve što je uopće predviđeno da se može odrađivati preko autodijagnostičkog OBDII porta na vozilu.

Čak ni daleko skuplje univerzalne dijagnostike kakve koriste servisi koje rade sve tipove vozila nemaju sve opcije koje ima VCDS. Na donjim primjerima možete pogledati još neke od zanimljivih funkcija koje ovaj sustav može odraditi na VAG autima:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)