OPĆENITO O AUTOMOBILSKOJ TEHNICI

Kako odabrati auto-dijagnostiku za vlastiti automobil

Imati barem neku osnovnu auto dijagnostiku potreba je svakog vlasnika automobila koji barem ponekad podigne poklopac motora na svom limenom ljubimcu. Takav uređaj nije naodmet ni kada se spremate na duži put. Ako ste nekada 

doživjeli da vam se na autocesti stotinama kilometara od kuće upali lampica motora onda znate da je vrlo neugodan osjećaj nastaviti voziti dalje, a nemati pojma što se događa sa vašim autom.

Ako u takvoj situaciji u kutiji sa alatom imate nekakav prijenosni uređaj za autodijagnostiku situacija je mnogo lakša. Dovoljno je stati sa strane, ili čak u vožnji pritisnuti READ FAULTS i vidjeti o čemu se radi. Kako odabrati auto-dijagnostiku za vaše vozilo, a ne potrošiti ogromne svote novca pokušati ćemo objasniti u nastavku…

Jeftina auto-dijagnostika – kako izabrati

Profesionalni uređaji za autodijagnostiku su skupi i imaju funkcije za koje je potrebno imati određeno predznanje, a vlasniku vozila nisu potrebne. Štoviše, mogućnosti reprogramiranja radnih parametara mogu nestručnog korisnika brzo dovesti u probleme jer je u samo nekoliko klikova moguće, recimo obrisati uparene ključeve iz immobilizera vozila i blokirati paljenje automobila.

Zato ćemo se ovdje bazirati na uređaje koje si svatko može priuštiti i koji su jednostavni i sigurni za korištenje svakom amateru. Prvi izbor za vlasnike osobnih vozila koja nisu starija od 15-20 godina su tzv. OBDII ili EOBD sustavi za dijagnostiku.

OBDII ili EOBD sustav za autodijagnostiku podržan je na:

 • sva vozila za europsko tržište sa benzinskim motorom proizvedena poslije 1.1.2001. godine
 • sva vozila za europsko tržište sa dizelskim motorom proizvedena poslije 1.1.2004. godine

Ovakvi uređaji zamišljeni su upravo za brzu provjeru stanja automobila i standardizirani su tako da rade na bilo kojem vozilu bez obzira na marku i zemlju porijekla. Sa njime možete pročitati greške koje je kompjutor motora zabilježio te ih obrisati i ugasiti lampicu greške. Osim grešaka moguće je pratiti razne senzore u vozilu, komponente zadužene za smanjenje količine štetnih ispušnih plinova i spremnost za eko test.

OBDII sustavi za autodijagnostiku omogućavaju Vam:

 • čitanje i prikaz grešaka vezanih uz motor automobila
 • brisanje grešaka iz memorije kompjutora motora (ECU)
 • gašenje MIL lampice greške na instrument tabli automobila
 • prikaz FREEZE FRAME podataka – stanje motora u trenutku nastanka greške
 • prikaz stanja senzora motora (lambda, EGR, temperature, pritisci, paljenje…)
 • provjera spremnosti za EKO TEST

OBDII autodijagnostike mogu se koristiti na svakom vozilu sa benzinskim motorom proizvedenim poslije 2001 i dizelu poslije 2003. Ako Vas zanima detaljniji opis podržanih modela pročitajte zasebni tekst o tome.

PODRŽAVA LI VAŠE VOZILO OBDII

OBDII autodijagnostike – koja je najbolja za mene

Kod izbora nekog od OBDII sustava za autodijagnostiku imate nekoliko mogućnosti. U grubo bi ih mogli podijeliti na:

OBDII autodijagnostika preko smartphone-a ili tableta

Bežični bluetooth i WiFi OBDII uređaji namijenjeni su za spajanje na pametne telefone ili tablete. U ovoj kategoriji također su najpopularniji uređaji bazirani na ELM327 mikrokontroleru. Bežični adapter je mali OBDII konektor koji se spoji na autodijagnostički port automobila i upari sa telefonom na kojem je instaliran neki od OBDII programa.

Kako instalirati android autodijagnostiku

Ovakvi bežični adapteri postoje u izvedbama koje se spajaju preko bluetooth-a i WiFi-ja. Ukoliko imate Android telefon ili tablet (Samsung, HTC, Huawei, LG itd.) na njemu će raditi obje verzije. Ukoliko koristite iOS uređaj kao što su iPhone ili iPad trebate wifi adapter ili Bluetooth adapter koji podržava BT4.0 spajanje.

Najjeftinija varijanta bluetooth adaptera može se kupiti za tek nešto više od 10 EUR. Ipak naša preporuka je izdvojiti malo više i uzeti neki od kvalitetnih i dokazanih VGATE iCAR bluetooth adaptera koje većina proizvođača softvera preporučuje. 

Za besplatne programe za autodijagnostiku preko bežičnih ELM327 adaptera dovoljno je otvoriti Google Play trgovinu (ili u slučaju iPhone-a APP STORE) i u pretragu upisati “OBDII” i izlistati će Vam se hrpa programa za ovu namjenu. Nekoliko najpopularnijih su TORQUE, DASH COMMAND, OBD AUTO DOCTOR… 

VGATE ICAR PRO BT – autodijagnostika preko mobitela

Na raspolaganju

35.00 40.00  uključen PDV
Verzija uređaja

"BT 3.0 – za ANDROID", "BT 4.0 – za IOS i ANDROID"

PROIZVOĐAČ

VGATE

MARKA VOZILA

ELM327 WIFI – autodijagnostika za iOS i Android

Na raspolaganju

30.00  uključen PDV
PROIZVOĐAČ

OEM AUTODIJAGNOSTIKA

MARKA VOZILA

ELM327 BT mini – autodijagnostika za ANDROID –

Na raspolaganju

15.00  uključen PDV
PROIZVOĐAČ

OEM AUTODIJAGNOSTIKA

MARKA VOZILA

Samostalna ručna OBDII autodijagnostika

Druga varijanta je samostalni ručni OBDII skener. Uz njega Vam ne treba niti pametni telefon niti laptop. Dovoljno je skener spojiti na dijagnostički port automobila i pritisnuti taster. Skener će Vam na svome ekranu prikazati pronađene greške i ponuditi mogućnost brisanja.

Skener je nešto skuplji od uređaja baziranih na USB ili bluetooth interfejsu no za brzu dijagnostiku kvara vrlo je praktičan. Ne treba čak ni baterije jer se napaja sa akumulatora vozila preko dijagnostičkog OBDII konektora.

LAUNCH CR3008 PLUS OBDII skener

Na raspolaganju

90.00  uključen PDV
PROIZVOĐAČ

LAUNCH

MARKA VOZILA

KINGBOLEN YA200 OBDII SKENER

Na raspolaganju

40.00  uključen PDV
PROIZVOĐAČ

KINGBOLEN

MARKA VOZILA

KINGBOLEN YA100 OBDII SKENER

Na raspolaganju

30.00  uključen PDV
PROIZVOĐAČ

KINGBOLEN

MARKA VOZILA

Auto dijagnostike sa više mogućnosti

Ako od auto dijagnostike ipak želite više funkcija pa osim standardnih funkcija čitanja i brisanja grešaka motornog kontrolera želite i dijagnostiku ostalih sustava u vozilu (ABS, AIRBAG, KLIMA, CONFORT sustavi…), te funkcije kao što su reprogramiranja, testovi komponenti, resetiranja i sl. evo nekoliko prijedloga za Vas.

Ovakvi sustavi nešto su skuplji od jednostavnih OBDII dijagnostika no imaju neusporedivo više opcija pa su namijenjeni za profesionalne radionice i naprednije entuzijaste.

U ovoj klasi bi svakako izdvojili THINKCAR seriju uređaja za dijagnostiku koji rade preko mobitela (Android i iOS). Imaju mogućnosti usporedive sa profesionalnim dijagnostikama koje koriste auto servisi, a koštaju višestruko manje. U ponudi je jeftiniji model THINKSAFE idealan za one kojima treba mogućnost da pročitaju i pobrišu greške sa svih sustava na vozilu. Ako želite još više tu je jači model THINKDIAG koji pretvara mobitel u pravu profesionalnu auto-dijagnostiku sa punim mogućnostima koje uključuju reprogramiranja, uključivanje skrivenih funkcija, personalizacije, kodiranja, testove komponenti, servisne funkcije kao što su prisilna regeneracija DPF-a, servisni mod za elektrićne parkirne kočnice i sl. 

Dodati ćemo ovdje još i  LAUNCH CRP919E dijagnostički uređaj, koji već spada u profesionalnu opremu, no cijenom je još uvijek dostupan i privatnim korisnicima, a posebno je namijenjen malim servisnim radionicama. Nudi još više mogućnosti od THINKCAR serije, a dolazi predinstaliran na LAUNCH-ev tablet posebno prilagođen upotrebi u radionicama.

I za kraj nešto za one koji više vole raditi sa laptopom. MULTIDIAG sučelja kompatibilna sa AUTOCOM / DELPHI programima za autodijagnostiku. Imamo stariji model po vrlo povoljnoj cijeni te novi koji je posebno prilagođen radu sa najnovijim modelima vozila. Više o njima doznajte klikom na donje linkove.

75 komentara na “Kako odabrati auto-dijagnostiku za vlastiti automobil

 1. Darko napisao:

  Gledao sam uređaje i sazetak bi bio.
  vcds vs odis
  vs vag can pro can bus+uds+k-line

  Kad bi znao sto je sto i koje su prednosti jednih u odnosu na druge

  1. Ukratko, VCDS je najpopularnija aftermarket dijagnostika za VAG. Odis je tvornička dijagnostika za VAG i koriste ju ovlašteni VAG servisi, skuplja je, puno kompliciranija za instalaciju, no u principu ima najviše mogućnosti iako ni VCDS ne zaostaje. VAG CAN PRO je software za VAG vozila koji ima i razne mogućnosti flešanja. Ukoliko uzimate zamjenski interfejs, a ne original, prema mome iskustvu VCDS zamjenski interfejsi nove generacije najstabilnije rade, imaju najbolji omjer uloženo/dobiveno i imaju najbolju podršku. Uzmite recimo da želite kodirati novi ključ. Upišete u youtube VW NEW KEY CODING… gotovo svi rezultati prikazuju tutorijale za kodiranje ključa pomoću VCDS-a.

 2. Kruno napisao:

  Molim vas koja bi auto dijagnostika bila za mitsubishi i miev ( 100% electric)

  1. Ne bih Vam znao točno reći, ali pretpostavljam da to mora biti neki posebni sustav baš za to vozilo i da Vam tu ove neke univerzalne kombinacije za motore sa unutrašnjim sagorijevanjem neće pomoći…

 3. Ziko napisao:

  Zdravo,koja je najbolja OBD2 autodijagnostika najbolja za Ford fokus c-max 1.6tdci.2005god kao i za audi 1.8fsi 2008god.a da je za android telefone.pozdrav

  1. Najbolja kombinacija za forda bila bi ELM327 USB interfejs sa HS/MS CAN prekidačem i FORScan softverom na PC računalu. Na Androidu isto imate FORScan LITE software, ali sa manje mogućnosti. Za rad sa njime treba Vam neki od bluetooth ELM327 adaptera. Naravno, uvijek se može koristiti i neki standardni OBDII softver kao na primjer TORQUE koji radi dijagnostiku na bilo kojem novijem vozilu.

 4. Miki napisao:

  Pozdrav koja je najbolja dijagnostika za bmw F10 serije.
  Alibda moze da kodira.

  Hvala unaprijed

  1. Najbolje bi bilo uzeti neku dijagnostiku namjenjenu baš za BMW modele, no nažalost tako nešto nemamo u ponudi, a i cijene takvih uređaja su prilično visoke. Multidiag PRO+ sa Delphi DS150 programom može također odraditi kompletnu dijagnotiku i osnovna reprogramiranja.

 5. Ivan napisao:

  Molim preporuku,koja dijagnostika za peugeot 307 diesel,2007.g.

  1. Za Peugeot 307 imate veliki izbor dijagnostika ovisno o tome što želite od nje. Najjeftiniji i najjednostavniji izbor je neka od OBDII dijagnostika. To može biti neka od dijagnostika preko mobitela sa bluetooth ili WiFi adapterom ili ručni skener. 
   Više mogućnosti imate ako uzmete neku univerzalnu autodijagnostiku kao što je neka od ovih: https://kdijagnostika.hr/kategorija-proizvoda/interfejs_kabeli/univerzalni-interfejsi/
   Najviše se može odraditi sa Diagbox kompatibilnim sistemom kakve koriste i ovlašteni servisi.

 6. Ivica napisao:

  Koja je najbolja autodijagnostika za opel astru h 1.7 cdti

  1. Definitivno OPCOM. Trenutno je na akciji 360 kn + poštarina i na Opelima do 2016 može odraditi dijagnostiku svih sistema, praćenje parametara, aktuatore, reprogramiranja (ključevi, dnevna svijetla i sl.)

 7. Romeo napisao:

  Koju dijagnostiku preporučujete za Mercedes e 270 CDi 2001 godina.hvala.

 8. Sandro Popović napisao:

  Dobar dan,
  Zamolio bih Vas ako mi možete pomoči oko odabira autodijagnostike s obzirom da imam tri vozila i to opel meriva 1.7dti-2005, citroen C3 1.4hdi 2005 i Toyota aygo 1,0 isto 2005 jer svaki odlazak kod dijagnostičara me ubije , unaprijed zahvaljujem, poz.

  1. Za osnovne stvari bilo koji od OBDII sistema. Može biti neki od ovih bluetooth adaptera za dijagnostiku preko mobitela koje imamo u ponudi. Kod njih ste ograničeni na dijagnostiku motora, čitanje i brisanje grešaka te praćenje parametara rada motora, ali je najjeftinije rješenje. Može također i neki od samostalnih OBDII skenera. Na primjer ovaj.
   Ako želite više funkcija onda preporučam TCS-CDP zamjenski interfejs za Delphi DS150E dijagnostiku. Tu će Vam za rad trebati i laptop na koji će te sve instalirati no imate pristup svim sistemima u vozilu i napredne dijagnostičke funkcije.

 9. EDO napisao:

  MOLIM ZA SAVJET.ZA PEUGEOT 406 2.2 HDI GODIŠTE 2003.KOJU DIJAGNOSTIKU KUPITI

  1. Na njemu bi trebao raditi bilo koji id OBDII sistema. To može biti neka kombinacija preko mobitela kao ova: ICAR2 ELM327 adapter ili neki od OBDII skenera

 10. pero napisao:

  Dobro vece,zsnimame koju dijagnostiku preporucujete zsa mercedesa e klassu w212, 2012 god ,150kw,dizel.

  1. Za osnovnu dijagnostiku motora možete koristiti bilo koji od OBDII sistema za autodijagnostiku kao na primjer ELM327 iCAR2 preko mobitela ili neki od ručnih skenera. Ako trebate više mogućnosti onda preporučam neki od kompleta sa zamjenskim interfejsom za delphi dijagnostiku. Najviše mogučnosti ima originalna Mercedes Star dijagnostika, ali ona je preskupa za privatnu upotrebu.

 11. Ostoja napisao:

  Koju dijagnostiku preporučite za Korejce Daewoo shervolet hvala

  1. Nemamo nešto posebno za ponuditi da je samo za Korejce, ali Autocom ih solidno podržava. Za neku osnovnu dijagnostiku na malo novijim modelima dovoljan je i bluetooth adapter kao što je iCAR2 i android telefon.

 12. zoran napisao:

  Opel insignia 1.6 cdti 2016 godina koju dijagnostiku preporucujete

  1. Da je malo starija preporučio bih OPCOM jer ima najviše mogućnosti. Ovako je na granici jer ova verzija koju imamo radi aute do 2016. Ovako ostaje mogućnost uzeti neki OBDII sustav, recimo iCAR2 bluetooth adapter za rad preko mobitela ili neki OBDII ruči skener . Sa OBDII sistemom ne bi imali sve mogućnosti kao sa namjenskom dijagnostikom za OPEL, ali on radi na bilo kojem novijem modelu vozila i odrađuje osnovne dijagnostičke funkcije oko motora (čitanje/brisanje grešaka, live data i sl).
   Za malo više novaca možete uzeti MULTIDIAG PRO univerzalnu dijagnostiku koja pokriva i Vaše vozilo i može odraditi puno toga. Za detalje kliknite na linkove u tekstu…

 13. Božo napisao:

  Pozdrav! Sto možete preporučiti za Volvo C30 iz 2007?

  1. AUTOCOM univerzalnu dijagnostiku za kompletnu dijagnostiku cijelog vozila ili neki od adaptera za dijagnostiku preko pametnog telefona za dijagnostiku motornog kontrolera.

 14. Saša napisao:

  Koju dijagnostiku preporučujete za Megane III 1,5 dci 2009.

  1. Najbolja dijagnostika za njega bila bi RENAULT CAN CLIP no ona je ujedno i najskuplja. Odlično rješenje bila bi i univerzalna AUTOCOM/DELPHI DIJAGNOSTIKA. Najjeftinija dijagnostika koja bi radila na njemu bio bi bluetooth ili wifi adapter za smartphone. Sa njime bi mogli odraditi dijagnostiku motornih komponenti na Vašem vozilu. Bluetooth adapter je primjereniji za Android telefone, a WIFI za iPhone

 15. Stipe napisao:

  Poštovanje,
  koju dijagnostiku preporučujete za Mercedes w203 sport cupe 220 CDI 2001g.
  Kupio sam Lunch creader 4001 ali taj uređaj ne prepoznaje automobil. .
  unaprijed zahvaljujem na odgovoru..

  1. Ima li okrugli 38 pinski ili standardni kvadratni 16-pinski konektor za dijagnostiku?

   1. Stipe napisao:

    standarni kvadratni konektor

 16. Da taj model nema podršku za OBDII pa na njemu neće raditi takvi OBDII uređaji kakav ste uzeli. Ja bih preporučio DELPHI ili AUTOCOM kompatibilnu dijagnostiku preko laptopa.

  1. Stipe napisao:

   ova jeftinija verzija Delphi 2015 da li može raditi dijagnostiku i na okruglu utičnicu za mercedes sprinter 16 pinski?
   ako se odlučim za ovaj proizvod još mi je što potrebno osim laptopa i skinuti program sa interneta?
   da li je moguće naknadno i nadograđivanje s novijom verzijom?

   1. Moze, sprinter ima 14 pinsku uticnicu pa ca vam trebati adapter. Osim laptopa ne treba vam nista posebno. Eventualno adapter ako radite neki stariji auto koji ima stari tip konektora. Interfejs ima mogucnost nadogradnje firmwarea tako da se moze prilagoditi i radu sa novijim verzijom.

 17. Stipe napisao:

  Da li Delphi 2015 moram svake godine nadograđivati? koliko košta nadogradnja i da li je sa nadogradnjom isti kao nova verzija 2017.1?
  Za instalaciju sa interneta da li dobijem prijedlog s koje stranice da skinem program jer sam čuo da neke stranice hakiraju uređaj i da se ne može više koristiti?
  Hvala Vam na svim odgovorima puno ste mi pomogli u odluci!

  1. Pošaljem Vam sve detalje na mail

 18. Dragan napisao:

  Imam Nissan Qashqai 1,5dci..J11 model 2015.Koju dijagnostiku da kupim.Trebaju mi samo osnovne funkcije.Očitavanje i brisanje alarma

  1. Za osnovne funkcije bilo koju od OBDII. Na primjer neki od adaptera za dijagnostiku preko mobitela ili ovakav samostalni ručni skener.

   Što se tiče alarma i njegove dijagnostike to već ne spada u osnovne funkcije. Za to bi trebali ozbiljniji sistem kao ovaj Multidiag PRO+

 19. Marin napisao:

  Poštovanje,

  Koju dijagnostiku preporučate za Citroen C3 1.4 HDI, 2004 godina?

  Hvala

  1. Kao i za većinu drugih automobila tako i za Vaš, kao najjeftiniju varijantu dijagnostike mogu Vam predložiti neki od OBDII sustava koje imamo u ponudi. To može biti neka od kombinacija sa bluetooth/wifi adapterom za dijagnostiku preko mobitela ili samostalni ručni OBDII skener.

   Za više mogućnosti preporučam MULTIDIAG PRO+ uređaj u verziji 2015.1.3 ili 2017.1. Za razliku od OBDII sustava za autodijagnostiku koji su ograničeni na osnovnu dijagnostiku motora, ovakav sistem omogućava više funkcija i podršku za dijagnostiku cijelog vozila uključujući ABS, zračne jastuke, instrument tablu i sl. Za rad sa MULTIDIAG PRO+ vam treba i laptop na koji se instalira dijagnostički program.

   Kao najbolje rješenje za Citroen (i Peugeot) automobile možete odabrati i DIAGBOX sustav kakav koriste i ovlašteni servisi. I za njega Vam treba laptop. Ovakvo rješenje je i najskuplje.

   Moj prijedlog za najbolji omjer cijene i mogućnosti je MULTIDIAG PRO+ 2015.1.3. Cijena je 700 kn i vjerojatno će zadovoljiti sve vaše potrebe. Uz to moći će te izvršiti dijagnostiku i na svim drugim vozilima do 2015 godine pa ga nećete morati mijenjati ni kada promijenite ovo trenutno vozilo.

 20. Mario napisao:

  Koja bi dijagnostika najbolja bila za Opel Corsa b 95 godina i Seat Ibiza 1.9 SDI 2003 godina hvala

  1. Ova Corsa je stariji model i kod nje se greške mogu očitati i bez dijagnostike. Probajte googlati “opel corsa b paper clip test code”. Za malo detaljniju dijagnostiku može se uzeti OP-COM dijagnostika. U tome slučaju trebate provjeriti imate li 10 pinski ili 16 pinski konektor za dijagnostiku na autu. Ako imate stariji 10 pinski, onda trebate još i adapter. Više pogledajte ovdje:

   https://kdijagnostika.hr/shop/opel-dijagnostika-1990-2014/

   Za Seata je najbolje uzeti VCDS / VAGCOM dijagnostiku. Za Vaš model odgovarala bi i jeftinija verzija sa KKL interfejsom. Mogli bi koristiti i neki od OBDII sistema preko mobitela, ali imali bi puno manje opcija nega sa VAG-COM-om. Evo više o njemu:

   https://kdijagnostika.hr/shop/vag-kl/

 21. Davor napisao:

  Poštovani,
  koju dijagnostiku, a da nije ograničena samo na osnovnu dijagnostiku motora, preporučujete za Suzuki Vitaru 1.6, benzinac, 2017. god. i Škodu Octaviu 1.9 TDI, 2003. god.
  Hvala

  1. Za Vitaru 2017 na žalost za sada samo osnovna dijagnostika motora preko OBDII protokola i nekog uređaja za OBDII dijagnostiku. Možda eventualno nešto od Autel profi uređaja, no oni su preskupi da bi ih kupovali samo zbog svog auta. Za ovu Octaviu možete odabrati neki od VAg sustava za dijagnostiku. Jeftiniji koji radi aute do 2004 ili jači model koji radi sve do najnovijih modela. Ova oba sistema mogu odraditi sve dijagnostičke funkcije na tome vozilu i za rad Vam je potrebno računalo/laptop na koji se instalira dijagnostički program. Osim ova dva sistema imamo u ručni skener za VAG vozila koji bi na Octaviji odradio otprilike sve što i ova dva sistema preko računala, a ima i OBDII mod pa bi poslužio i za osnovnu dijagnostiku Vitare.

 22. Željko napisao:

  Poštovani, bmw e 36 1997 g. dali može koristiti dijagnostiku. Dali se spaja preko 20 pinskog konektora na obd koji se nalazi u motorom prostoru. Ako je moguće molim preporuku dijagnostike.

  1. Za te starije modele najbolje je uzeti BMW INPA. Za detalje mi se javite u mail jer ga nema na ponudi na web shopu

 23. Juro napisao:

  Pozdrav.
  Nesto za Opel Corsa 1.3 cdti 2016
  Da se mogu osnove očitati i stanje pojedinih komponenti.
  Hvala

  1. Možete uzeti neki od OBDII sistema preko mobitela ili ručni skener za osnovnu dijagnostiku motorne grupe. Za više mogućnosti eventualno OPCOM 2016, ali pošto je ovaj auto na granici sa godištem morao bih provjeriti dali je podržan…

 24. Ivan napisao:

  Pozzz trebao big wv imam jednog 2008g i 2015g i ako bi se moglo jos da ima za john deere jedan je 1999g a drugi 2002g ovaj 02g ima okrugli obd

  1. Za ove VW 2008 i 2015 idealan bi bio VCDS . Njime na autima VW, AUDI, SEAT i SKODA možete odraditi doslovno sve što se dijagnostike tiče. Može se koristiti i kao osnovna OBDII dijagnostika za ostale aute. Nažalost ovo se odnosi samo za automobile. Za John Deer i općenito traktore i radne strojeve nemam ništa i za njih će te teško naći neku dijagnostiku u ovoj klasi cijene.

   1. Ivan napisao:

    Hvala

 25. resid napisao:

  mozeteli mi preporucit dijagnostiku na jezicima bsanski ,srbski ,hrvaski a da nije preskupa hvala

 26. Berislav napisao:

  Poštovani zainteresiran sam za od proizvoda za dijagnostiku automobila za tablet, te me interesira koji je dobar za amatera imam smart fourtwo diesel 2008 god koji mi Vi preporučujete

  1. Mora li biti baš za tablet i mislite li na Android tablet ili Windows tablet?

 27. MATEJ napisao:

  Poštovani, imam GOLF 4 1.9 SDI, i zanima me koju dijagnostiku bih trebao koristiti VAG-com ili VCDS (ako sam dobro razumio iz komentra) ? I jel mi možete preporučiti odakle da skinem dijagnostički program i koji ?

  Unaprijed Vam hvala u ime svih nas amatera 🙂

  1. Pozdrav!

   Za vašeg Golfa možete odabrati nešto od sustava za dijagnostiku preko PC računala ili VIDENT VAG V301 ručni skener. Za dijagnostiku preko računala možete odabrati jeftiniji KKL kabel koji radi sa VCDS LITE programom ili starijim verzijama VAG-COM-a i podržava VAG vozila do 2004 godine ili kao najbolje rješenje VCDS kompatibilni kabel sa kojim se moe odraditi najviše toga i podržava rad sa praktički svim VAG vozilima.

   Program koji će te koristiti ovisi o tipu kabela koji koristite. Programi se mogu skinuti sa stranice ROSS-TECH-a (proizvođač VCDS / VAGCOM dijagnostike) ili jednostavno u google ukucate VCDS download…

   1. MATEJ napisao:

    A ako uzmem VCDS kabel, vidim da je on kompatibilan s verzijom 20.4 a trenutačno se samo 21.3 verzija može skinuti ? ili griješim ?

 28. Ako vise nema na njihovoj stranici ukucate jednostavno VCDS 20.4 download u google pa skinete sa negog od linkova. Evo npr. ovaj:

  https://www.car-auto-repair.com/vcds-17-8-1-fullloader-v2v4-free-download/

  ili ovaj:

  http://www.360diag.net/a/downloads/Other_Related_Software/2020/0925/597.html

 29. Filip napisao:

  poštovanje trebao bih dijagnostiku za kiu cerato 2006godište

  1. Za osnovne funkcije (čitanje i brisanje grešaka motora) odaberite neki od OBDII sustava, a za više funkcija pogledajte nešto od ovih univerzalnih sistema.

 30. Goran napisao:

  Bok Kristiajan,

  Imam Bmw 530 d 2017 G30 3.0 264 KS i Audi Q2 2018 1.6 160KS konja benzinac.
  Koju autodijanstiku mozete prporuciti da mi radi za obadva ako moze ,ako ne moze i iodvojeno.

  LP
  Goran

  1. Za osnovnu dijagnostiku motora biti će dovoljna bilo koja OBDII dijagnostika, bilo preko mobitela, računala ili kao samostalni uređaj – skener. Ovdje možete vidjeti što imamo u ponudi:
   https://kdijagnostika.hr/kategorija-proizvoda/interfejs-kabeli/obdii-dijagnostika/

   Ako želite više mogućnosti onda Vam je ovo najbolje i najjeftinije rješenje:
   https://kdijagnostika.hr/shop/multitidiag-pro-autocom-2020-kompatibilna/

   Za više detalja se javite na mail ili 091/889-0115

   1. Goran napisao:

    Bok Kristian,
    Hocu vise mogucnosti. Vjeravtno bi isao na skuplji uredjaj i jos uzeo komplet kablova da imam za druga auta pa neka stoji.Jel moze kodirati motor ovaj skuplji uredjaj?

    Bivsi sam mehanicar i uvijek nesto oko auta radim kada sam doma.

    Jel se placaju updejti ili neka tarifa na modelima uredjaja za dijagnostiku.
    Lijepi pozdrav.

    1. Javite se na email info@kdijagnostika.hr ili na 0918890115 pa Vam objasnimo sve detalje

 31. Zvonko napisao:

  Koja je najbolja dijagnostika kia ceed

 32. Dragan napisao:

  Poštovani
  Za vw golf plus
  1,2 70kw 2011 TSI sta bi bilo dobro a da nije skupo
  Lp

  1. Opcenito za VAG vozila je najbolja ova:
   VAG USB kabel za autodijagnostiku kompatibilan sa VCDS-om. Sa njima se može odraditi praktički sve što i u ovlaštenom servisu.
   Za neku “kucnu upotrebu”, tj. za brzo čitanje i brisanje grešaka motora poslužiti će i neka univerzalna OBDII dijagnostika kao što su one koje rade preko mobitela ili samostalni ručni skener kao ovaj.

 33. Goran napisao:

  Pozdrav Kiki.

  Nesto ne razumijem pa te moram pitati.
  jel treba set kablova za auto ili kamione ova nova dignostika MULTIDIAG PRO+ SINGLE BOARD >
  Posto je s blutoothom ,mozda ne treba ili ?

  Lp
  Goran

  1. Znaći Multidiag interfejs tj ona kutija koja vam treba za spajanje se spaja sa jedne strane na računalo, a sa druge na vozilo koje se testira. Na računalo se spaja ili pomoću USB kabela (dolazi u kompletu) ili bez žice preko bluetooth veze. Kako god Vam više odgovara.
   Sa druge strane se spaja na vozilo… auto ili kamion. U kompletu dolazi kabel sa 16 pinskim OBDII konektorom koji je standard na svim iole novijim vozilima. Dakle spojite sa tim kabelom i ne treba Vam nikakav dodatni set kablova.
   Ti dodatni setovi kabela korista se ako radite stare modele vozila. Naime kod starijih modela (kod automobila to su većinom modeli iz devedesetih godina) još nisu bili standardizirani konektori za dijagnostiku pa recimo mercedes ima okrugli konektor sa 38 pinova, Fiat mali 3 pinski konektor, Stare Vectre A kockasti 10 pinski itd. Za takve stare modele trebate taj set kablova da bi ih mogli spojiti na dijagnostiku. Svi ostali noviji modeli imaju isti konektor kakav dobijete u osnovnom kompletu i sve ih spajate sa tim istim kabelom.

 34. Tomislav napisao:

  Pozdrav.
  Koju bi dijagnostiku preporučili za Mercedes W211, E220 CDI, 2002.g.

  Hvala.

 35. Mihajlo napisao:

  Pozdrav,
  Zanima me koja dijagnostika bi trebala meni za golf 6 2.0 tdi 2010 god.

  1. Za brzu osnovnu dijagnostiku grešaka motora možete odabrati bilo što od dijagnostika sa donjeg linka:
   https://kdijagnostika.hr/kategorija-proizvoda/interfejs-kabeli/obdii-dijagnostika/

   Ako želite ozbiljnu dijagnostiku za VAG vozila koja će Vam osim osnovnih funkcija omogućiti i razna reprogramiranja, podešavanja, personalizacije parametara i sl. onda je ova svakako najbolja:
   https://kdijagnostika.hr/shop/vag-zamjenski-interfejs-kompatibilan-sa-vcds-om/

 36. Mario Šundov napisao:

  Poštovanje,

  Zanimaju me opcije dijagnostike (osnovna s mogućnosti brisanja grešaka i naprednija) za Ford Focus mk3 1.0 Ecoboost, 2014.god. Cijene i dobavljivost.

  Hvala

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)