TESTOVI, RECENZIJE I OPISI AUTO-DIJAGNOSTIČKE OPREME

Oprema za održavanje i testiranje akumulatora

Održavanje akumulatora

Dolaskom hladnijih dana otkrivaju se mnogi problemi sa akumulatorima. Obično se ovakav problem otkriva na dva načina. Prvi je onaj najneugodniji za vlasnika je kada automobil više neće upaliti. Drugi način je testiranje akumulatora.

Testiranje akumulatora

Za pravilno i mjerodavno testiranje akumulatora i alternatora na vozilu potrebna je kvalitetna oprema. Samo testiranje vrši se specijalnim testerom akumulatora koji će izmjeriti napon i kapacitet akumulatora, maksimalnu struju kod startanja elektropokretača, napon punjenja, ispravnost dioda alternatora te sve druge relevantne faktore vezane uz sistem napajanja strujom u vozilu.  Dva takva testera za profesionalnu upotrebu možete pronaći u našoj ponudi. Skuplji je profesionalniom tester akumulatora poznatog proizvođača Magneti Marelli koji svojom kvalitetom, preciznošću i mogućnostima zadovoljava potrebe svakog auto servisa. Ovaj uređaj istestirati će sve parametre stanja akumulatora i alternatora i ispisati izvješće pomoću ugrađenog printera sa brojčanim i grafičkim prikazom stanja.

Drugi jeftiniji model je Foxwell BT100. Ovaj jeftini tester radi na istom principu kao i skuplji Magnet Marelli model no nema printer i ne testira ispravnost punjenja već samo stanje i životni vijek akumulatora.

Punjenje akumulatora

Akumulator je ponekad potrebno dopuniti, posebno ako automobil nije dugo bio vožen. Nerad ubija bateriju i ako ste akumulator skinuli s vozila i ostavili ga nekoliko mjeseci, najvjerovatnije ga više nećete moći koristiti. Neki ljudi preko zime skidaju akumulator s traktora ili neke druge radne mašine, stave ga u toplu prostoriju i misle da su ga tako zaštitili. No, to je zabluda. Baterija zbrinjavana na taj način osuđena je na propast! Bez redovitog punjenja akumulatora dolazi do procesa sulfatizacije, pa se u njemu elektrolit više ne može pobuditi. Da bi izbjegli ovakve probleme akumulator je potrebno redovito dopunjavati. Ukoliko ne želite prilikom punjenja oštetiti akumulator obavezno koristite samo certificirane punjače kakav je Magnetti Marelli BAT-5 punjač. Ovaj inteligentni punjač će akumulator dopuniti točno onoliko koliko treba te prilikom punjenja izvršiti i desulfatizaciju te regenirati već oštećeni akumulator.

Novo u ponudi na KDijagnostika.hr. Profesionalna Magneti Marelli oprema za održavanje akumulatora.

Magneti Marelli tester akumulatora i alternatora

Na raspolaganju

360.00  uključen PDV
PROIZVOĐAČ

MAGNETI MARELLI

Magneti Marelli inteligentni punjač akumulatora

Nema na zalihi

75.00  uključen PDV
PROIZVOĐAČ

MAGNETI MARELLI

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)