TESTOVI, RECENZIJE I OPISI AUTO-DIJAGNOSTIČKE OPREME

EOBD FACILE autodijagnostika za mobitel na hrvatskom jeziku

EOBD Facile

EOBD FACILE je aplikacija za autodijagnostiku dostupna za ANDROID, iOS, Windows i MAC platforme. Samo na Android platformi ova aplikacija skinuta je više od milijun puta, a između ostalih jezika dostupna je i na hrvatskom. Za rad sa ovom aplikacijom biti će Vam dovoljan bilo koji ELM327 interfejs sa bluetooth ili WiFi spajanjem.

Mogućnosti EOBD FACILE softvera

EOBD FACILE je klasični OBDII i EOBD softver za autodijagnostiku i nudi sve ono što OBDII protokol za dijagnostiku predviđa i dozvoljava. To znači da njime možete pregledati i obrisati kodove grešaka vezane uz rad motora i količinu ispušnih plinova. Prikazuju se stalne greške koje obično upućuju na kvar neke komponente, ali i greške koje je ECU motora povremeno uočavao no trenutno nisu aktivne. Iste potom možete obrisati i ugasiti lampicu greške.

EOBD Facile čitanje DTC grešaka

Također, ukoliko vozilo to podržava, možete pregledati FREEZE FRAME podatke grešaka tj. zapise sa senzora u trenutku nastanka greške. Nadalje je moguće prikazivati i pratiti LIVE DATA podatke, tj. očitanja sa raznih senzora u vozilu u stvarnom vremenu što često bude od velike pomoći kod utvrđivanja kvara.

Mogućnosti android aplikacije za autodijagnostiku

Vrlo interesantan je i prikaz I/M readiness statusa. Upravo to je test koji se vrši u stanicama za tehnički pregled prilikom registracije vozila unazad zadnjih godinu dana. Korištenjem ove funkcije unaprijed će te znati što Vas čeka na tehničkom pregledu.

ANDROID APP

Posebne funkcije EOBD FACILE aplikacije

Osim gore opisanih standardnih funkcija EOBD FACILE programa evo i nekih posebnosti. Aplikacija ima opciju “Gdje je moj OBD2 konektor?” koja će Vam prikazati fotografiju lokacije OBDII konektora u gotovo bilo kojem vozilu. Osim toga u opcijama nalazimo i funkciju VIN decoder koja će iz VIN koda prepoznati podatke vozila te TEST SUČELJA – interfejsa koji će istestirati priključeni ELM327 adapter i utvrditi dali je prikladan za korištenje sa EOBD FACILE softverom. Za one koji vole eksperimentirati tu je i terminal mod u kome možete ELM327 interfejsu direktno slati AT komande.

POSEBNE FUNKCIJE EOBD

Instalacija i odabir verzije

Aplikacija EOBD FACILE dolazi u tri verzije. TRIAL verzija je besplatna ali ograničena mogućnostima. BASIC EDITION verzija pruža više uz plaćanje 149 kn, a PLUS EDITION otvara sve funkcije i košta 295 kn. TRIAL verzija programa instalira se sa Google Play trgovine (APP Store na iPhone-u). BASIC i PLUS EDITION verzija naručuju direktno iz samog programa.

Registracija EOBD FACILE programa

Razlike između besplatnih i plaćenih verzija aplikacije

[table id=3 /]

Što mi je još potrebno da bi mogao koristiti EOBD FACILE softver

Kao većina drugih autodijagnostičkih aplikacija za mobitele i ova za spajanje na vozilo koristi interfejse zasnovane na ELM327 chipu. U našoj ponudi pronaći će te dva modela ovakvih bežičnih adaptera koja za spajanje na mobitel koriste bluetooth vezu i jedan koji se spaja putem WiFi-ja i predviđen je prvenstveno za rad sa iOS uređajima iPhone i iPad.

Zaključak

EOBD FACILE svakako je jedan od boljih OBDII / EOBD aplikacija za autodijagnostiku preko mobitela. Ima hrpu korisnih funkcija te pregledno i moderno sučelje. Najveća zamjerka mu je dosta visoka cijena s obzirom da se na trgovini aplikacijama može pronaći mnoštvo programa za autodijagnostiku sa sličnim funkcijama koji su besplatni ili njihova registracija košta višestruko manje od registracije EOBD FACILE programa. No ipak, ako želite OBDII dijagnostiku na mobitelu koja će raditi na hrvatskom jeziku nemate puno izbora. U tom slučaju EOBD FACILE vrijedi svake uložene kune.

16 komentara na “EOBD FACILE autodijagnostika za mobitel na hrvatskom jeziku

 1. željko napisao:

  koliko traje pretplata.

  1. mislim da je neograničeno, ali za svaki slučaj provjerite kod kupnje

 2. željko napisao:

  dali je kompatibilan sa passat b7 2011g

 3. nedim napisao:

  pozz, kako mogu da provjerim zaprljanost DPF filtra, preko eobd facile. lp

  1. Mislim da EOBD FACILE nema tu mogućnost. Koje vozilo je u pitanju? Za Vag vozila postoji program VAG DPF, za Peugeot i Citroen FAP lite. Ima i za neke druge modele… Svi ovi programi rade sa dobrim ELM327 interfejsom

 4. marijo napisao:

  dali radi za reno megan 2004 1,5 dci i dali ima hrvacki ili srpski jezik koja verzija ima pomenute jezike

  1. Ima hrvatski i podržava sve aute koji su OBDII kompatibilni. Za više informacija pogledajte na stranicu https://www.outilsobdfacile.com/ ili skinite aplikaciju na telefon…

 5. marijo napisao:

  instalirao sam aplikaciju ali nema hrvacki jezik nema opcije za prebacivanje jezika skinuo sa google play

 6. marijo napisao:

  dali moze neko da mi pomogne instalirao sam aplikaciju sa google play ali kad otvorim ona je na engleskom sta treba da se uradi da ima hrvacki jezik kao na slikama

  1. Program se automatski instalira na jeziku na kojega je postavljen sustav na telefonu.

 7. Klaudio napisao:

  Pozzzz
  Zanima me softver dijagnostika plina na original ugrađenom plinu za RENAULT SCENIC II…..dakle moram svaka 3 tjedna obrisati greške….nakupljene kod vožnje na plin….jer nakon tog roka samo benzin se troši…
  Mogu li se te greške obrisati s nekim od ponuđenih uređaja….?

  1. Ako je u pitanju originalna Renault-ova plinska instalacija mislim da bi trebalo moći sa nekom od dijagnostika za Renault, no nisam imao iskustva sa time pa neću 100% garantirati.

 8. marijo napisao:

  tacno ima hrvacki jezik pre instalacije programa ili posle instalacije potrebno je da svoj android telefon prebacite na jezik hrvacki i ugasitei ponovo upalite onda aplikacija radi na pomenutom jeziku predlazem da kupite Basic edition verziju u kojoj dobijate mnogo fukcija i stavki, jedna od stavkih je da sve obrisete greske aplikaciju preporucujem odlicna odlicno radi na reno megan 2 vozilaima sve pohvale samo jos fali srpski jezik

 9. Boris Borovic napisao:

  Imam clio 2 1.5 dci 60KW 2003 godina. Dali je to razlog zbog kojeg se ne može povezati Boris

  1. Pretpostavljam da je to u pitanju. Dizeli za EU tržište imaju obavezu podržavati OBDII protokol teko od 2004 godine. Druga stvar koja može biti problem je loš bluetooth adapter.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)